Schotelbeleid ZVH

Heeft u een schotelantenne? Deze kan na oplevering van uw vernieuwde woning niet zomaar worden teruggeplaatst op het balkon.

ZVH heeft een schotelantenne beleid. Hierin staat dat huurders van ZVH GEEN schotels mogen monteren aan de balustrade, gevel of dak.
Op het balkon geplaatste schotels mogen bovendien NIET ZICHTBAAR zijn vanaf de straat. Tegenwoordig zijn er goede alternatieven zoals digitale televisie en internet.

Het plaatsen van een schotelantenne is alleen toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  • U mag in GEEN GEVAL gaten boren* in kozijnen of dakranden; 
  • De schotel mag alleen aan de binnenzijde van het balkon worden geplaatst op een losse poot, deze mag niet verankerd zijn op of aan het balkon of de gevel; 
  • De schotel moet zó vastgemaakt worden dat er geen gevaar kan ontstaan, bijvoorbeeld bij storm; 
  • Er mag geen schade ontstaan aan de woning of het woongebouw; 
  • De schotel mag niet worden aangebracht in de gemeenschappelijke ruimten van het woongebouw, zoals galerijen of aan de eindgevel van het woongebouw.

Alternatieven
Wilt u toch gebruik blijven maken van uw huidige schotel, dan is een platte coax kabel een acceptabel hulpmiddel. De platte kabel is eenvoudig tussen venster of deurkozijn te plaatsen. Omdat de kabel plat is, is een gat boren niet nodig. Een coax kabel is al te koop vanaf ongeveer €4,-

Een goed alternatief waarvoor helemaal geen schotel meer nodig is, is de Red360+IPTV. Met dit kleine WIFI-kastje in de woonkamer haalt u honderden satellietzenders uit binnen- en buitenland in huis. U heeft er een internetverbinding voor nodig. De Red360.TV is online te koop vanaf ongeveer €110,- 

Wat gebeurt er als u een schotel niet volgens de regels plaats?
ZVH controleert op naleving van de regels van het schotelantenne beleid. Overtreders worden gewaarschuwd over de vervolgstappen.
Herstel van schade die is ontstaan door uw nalatigheid, onjuist gebruik, onvoorzichtigheid, slordigheid of vandalisme komt voor de rekening van de huurder. Houdt u er rekening mee dat de schade voor het gaten-boren* in het vernieuwde kozijn rond de € 2.500,- ligt.