Trap niet in de Babbeltruc!

Nu het groot onderhoud aan de Bergblauwflat van start gaat, doet zich een vervelend verschijnsel voor. Onbekenden bellen aan en proberen met een mooie smoes uw huis binnen te komen. Hun doel? Uw geld en andere waardevolle bezittingen stelen!

Babbeltruc
Inbrekers kunnen aanbellen met een smoesje en zo uw huis binnenkomen. Dit heet een babbeltruc.
Babbeltrucs worden door zowel keurig uitziende als juist zielig uitziende personen gepleegd. Soms doen dieven zich voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn heel handig met hun smoezen!

Wees gezond wantrouwig aan de deur!
Bouwbedrijf Ooijevaar komt ├ęcht niet om 20.00 u 's-avonds nog het balkon bij u opmeten. Of zomaar even 'bouwmaterialen' brengen.
Bewonersbegeleiders van ZVH en bouwbedrijf Ooijevaar maken - net als ZVH - eerst met u een afspraak aan de telefoon. Dan weten wij zeker dat u thuis bent en u weet waarom wij op bezoek komen. Bovendien dragen al deze mensen een identiteitsbewijs bij zich. U kunt hier altijd om vragen.

Nieuwe entree wordt veiliger
In de huidige situatie kan iedereen zomaar de flat in lopen. Straks, met de vernieuwde entree, kunnen alleen mensen met een sleutel naar binnen. Of mensen die door bewoners binnen worden gelaten.
Tot die tijd: doe nooit zomaar open voor onbekenden. Handel zoveel mogelijk bij de deur af en vraag onbekenden niet zomaar binnen.

Vermoedt u een babbeltruc? Bel 112!
Vertrouwt u het niet? Dit is wat u kunt doen:
* Vraag om een identiteitsbewijs.
* Maak dan een afspraak voor een ander tijdstip en vraag er dan een bekende of familielid bij.

Ook kunt u, als u het echt niet vertrouwt, de politie bellen (112). Geef dan een zo goed mogelijk signalement van de persoon (of personen), de richting waarin hij verdwenen is en de gegevens van eventuele voertuigen.
Op de website van de politie vindt u meer informatie over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.